Menu
Τα παιδιά των φαναριών

Τα παιδιά των φαναριών

Πώς εξαφανίστηκαν 502 παι...

Πότε δεν γίνονται εμβόλια στα παιδιά

Πότε δεν γίνονται εμβόλια στα παιδι…

Σε κάποιες περιπτώσεις η ...

Παιδικοί εφιάλτες

Παιδικοί εφιάλτες

Ποιο το μέλλον των παιδιώ...

Νεανική οστεοπόρωση

Νεανική οστεοπόρωση

Πότε ένα παιδί παρουσιάζε...

Η μητέρα επηρεάζει τη σχέση του παιδιού με τη γυμναστική

Η μητέρα επηρεάζει τη σχέση του παι…

Επιβεβαιώνεται επιστημονι...

22 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό

22 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα για το…

Η Παγκόσμια Ημέρα για το ...

21 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down

21 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα για το…

Η Παγκόσμια Ημέρα για το ...

Ο κίνδυνος από τα πλαστικά για τα παιδιά

Ο κίνδυνος από τα πλαστικά για τα π…

Τα άχρωμα και άοσμα τοξικ...

Prev Next

ιστορια αμεα, παιδια με ειδικες αναγκες, με ειδικες αναγκες παιδια, παιδια αμεα, αμεα παιδια

Ένα 7χρονο κοριτσάκι που δεν μιλά ούτε περπατά ποζάρει για παιδικά ρούχα

Για την 7χρονη Holly Greenhow τίποτα δεν ήταν εύκολο από την πρώτη στιγμή που ήρθε στον κόσμο μιας και γεννήθηκε με εγκεφαλική παράλυση. Ωστόσο το ξανθό και πανέμορφο κοριτσάκι δεν άφησε την αναπηρία της να την καθηλώσει πάνω σε ένα καροτσάκι και να κλειστεί μέσα στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού της. Αρνήθηκε να βλέπει την ζωή να φεύγει χωρίς η ίδια να κάνει κάτι για τον εαυτό της.
Read more...

Ανατροπή! Κατάθεση των μεικτών μισθών στις τράπεζες

Ανοιχτό αφήνει το υπουργείο Οικονομικών το ενδεχόμενο νομοθετικής ρύθμισης, η οποία θα υποχρεώνει τους εργοδότες να καταθέτουν τους μεικτούς μισθούς των εργαζομένων στις τράπεζες προκειμένου να πιστώνονται οι λογαριασμοί των μισθωτών με τον καθαρό τους μισθό και να αποδίδονται από τις τράπεζες οι ασφαλιστικές εισφορές στα Ταμεία.
Read more...

Ευχές για Ευτυχισμένο 2014 από την ΕΣΑμεΑ

Δελτίο Τύπου τής Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία τής 31ης Δεκεμβρίου 2013: Εκ μέρους του Γενικού Συμβουλίου, της Εκτελεστικής Γραμματείας, όλων των φορέων - μελών της Ε.Σ.Α.μεΑ. και του προσωπικού της, καθώς και σύσσωμου του αναπηρικού κινήματος, σας ευχόμαστε χρόνια πολλά κι ευτυχισμένα, με υγεία, δύναμη και αλληλεγγύη.
Read more...

Οι συντάξεις των ομογενών

Για περισσότερο από ένα χρόνο οι υπερήλικοι ομογενείς που ήρθαν μετά την κατάρρευση των χωρών της πρώην Σοβιετικής Ενωσης, αλλά και οι ομογενείς της Βορείου Ηπείρου, είχαν ως βοήθημα την πενιχρή σύνταξη του ΟΓΑ. Ελέω τρόικας, οι συντάξεις αυτές σταδιακά έχουν κοπεί και αυτήν την περίοδο της οικονομικής κρίσης που διανύουμε οι άνθρωποι αυτοί ζουν κυριολεκτικά χάρη στη βοήθεια που έχουν από τους κοντινούς συγγενείς τους. Ευτυχώς, η οικογενειακή αλληλεγγύη, στο χώρο των Ποντίων και των ομογενών στη Βόρειο Ηπειρο, δεν έχει εκλείψει. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν άλλες αρχές, μάτωσαν για τον ελληνισμό και την ελληνική τους συνείδηση, δεν κιότεψαν, και το μόνο που δεν περίμεναν από τη μητέρα Ελλάδα ήταν πως θα τους φερόταν σαν κακιά μητριά. Οι ομογενείς μας πραγματοποιούν συνεχείς παραστάσεις διαμαρτυρίας, αλλά δυστυχώς δεν εισακούονται. Κοντά σε αυτούς βουλευτές, αλλά και ομοσπονδίες Ποντίων, πραγματοποιούν παραστάσεις διαμαρτυρίας, αλλά η κυβέρνηση φαίνεται πως δεν κάνει πίσω και αφήνει υπερήλικες ανασφάλιστους να ζουν το δικό τους «γολγοθά». Κι όμως, οι άνθρωποι αυτοί, στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης, δούλεψαν και έγραψαν χιλιάδες ένσημα πριν έρθουν στην Ελλάδα. Χιλιάδες από αυτούς έφυγαν για να γλιτώσουν τη ζωή τους από εμπόλεμες περιοχές, από ταραχές και είναι πρόσφυγες και όχι παλιννοστούντες. Ομως η Ελλάδα δεν τους αντιμετώπισε ως πρόσφυγες, για να έχουν όλα τα δικαιώματα που συνεπάγονται οι διεθνείς συμβάσεις του ΟΗΕ, για να μην πούμε ότι είναι και τα «απομεινάρια» της μικρασιατικής καταστροφής, αφού κατέφυγαν στην πρώην Σοβιετική Ενωση, εγκλωβίστηκαν σε αυτήν και μετά από δεκάδες χρόνια επέστρεψαν στην ιστορική τους πατρίδα. Το θέμα πλέον με τις συντάξεις των υπερήλικων ομογενών είναι και ανθρωπιστικό. Στην ηλικία των 80 και άνω που είναι σήμερα, άραγε ποια δουλειά μπορούν να κάνουν για να ζήσουν; Μήπως θα πρέπει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, αλλά και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, να δουν το θέμα διαφορετικά και μέρες που είναι, με τον ερχομό του νέου χρόνου, να ανατείλει η ελπίδα και για αυτούς τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους, που έζησαν αρκετές διακρίσεις στη ζωή τους επειδή είχαν ελληνική συνείδηση; Πηγή: agelioforos.gr
Read more...

Χριστουγεννιάτικο θαύμα! Κατέψυξαν μωράκι για να το σώσουν και τώρα είναι καλά!

Μια οικογένεια έπρεπε να περιμένει 72 ώρες για να μπορέσει να αγκαλιάσει το μωρό της. 72 ώρες αγωνίας καθώς το μωρό έπρεπε να καταψυχθεί! Ο μικρούλης Φρέντι Κουκ, χρειάστηκε να μπει σε διαδικασία «κατάψυξης» και να βρεθεί σε κατάσταση υποθερμίας χωρίς να αναπνέει για 20 λεπτά.
Read more...

Τα συστατικά των ξηρών καρπών που προστατεύουν την υγεία μας!!!

Το κλειδί της μακροζωίας είναι μία χούφτα ξηροί καρποί την ημέρα, σύμφωνα με επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, το Ίδρυμα Καρκίνου Dana-Farber και το Νοσοκομείο Brigham & Women, στη Βοστώνη, που πραγματοποίησαν τη μεγαλύτερη σχετική μελέτη και δημοσιεύεται στην «Ιατρική Επιθεώρηση της Νέας Αγγλίας».
Read more...
Subscribe to this RSS feed