Menu
Τα παιδιά των φαναριών

Τα παιδιά των φαναριών

Πώς εξαφανίστηκαν 502 παι...

Πότε δεν γίνονται εμβόλια στα παιδιά

Πότε δεν γίνονται εμβόλια στα παιδι…

Σε κάποιες περιπτώσεις η ...

Παιδικοί εφιάλτες

Παιδικοί εφιάλτες

Ποιο το μέλλον των παιδιώ...

Νεανική οστεοπόρωση

Νεανική οστεοπόρωση

Πότε ένα παιδί παρουσιάζε...

Η μητέρα επηρεάζει τη σχέση του παιδιού με τη γυμναστική

Η μητέρα επηρεάζει τη σχέση του παι…

Επιβεβαιώνεται επιστημονι...

22 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό

22 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα για το…

Η Παγκόσμια Ημέρα για το ...

21 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down

21 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα για το…

Η Παγκόσμια Ημέρα για το ...

Ο κίνδυνος από τα πλαστικά για τα παιδιά

Ο κίνδυνος από τα πλαστικά για τα π…

Τα άχρωμα και άοσμα τοξικ...

Prev Next

ιστορια αμεα, παιδια με ειδικες αναγκες, με ειδικες αναγκες παιδια, παιδια αμεα, αμεα παιδια

Εφαρμογή μειωμένου ωραρίου εργασίας υπαλλήλων λόγω αναπηρίας

Με εγκύκλιο στις 11/2/2013 (αριθμ.πρωτ.: ΔΙΑΔΠ/Φ.Β.3/5469), το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ανακοίνωσε την εφαρμογή μειωμένου ωραρίου εργασίας λόγω αναπηρίας σε υπαλλήλους που απολαμβάνουν ειδικού ωραρίου κανονιστικά καθορισμένου. Διαβάστε αναλυτικά:
Read more...

Διευκόλυνση Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) στις συναλλαγές τους με τις δημόσιες υπηρεσίες

Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, προκειμένου να εξασφαλίζονται από τη Δημόσια Διοίκηση σε όλους τους πολίτες ίδιες δυνατότητες άσκησης των δικαιωμάτων τους, υπενθυμίζει τα ακόλουθα: Στο πλαίσιο της εφαρμογής της αρχής της ίσης μεταχείρισης και της σχετικής συνταγματικής επιταγής (παράγραφος 6 του άρθρου 21 του Συντάγματος, «τα άτομα με αναπηρίες έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν μέτρων που εξασφαλίζουν την αυτονομία, την επαγγελματική ένταξη και τη συμμετοχή τους στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας» ), οι διοικητικές αρχές και τα Κ.Ε.Π. της Χώρας οφείλουν να διευκολύνουν τους πολίτες με αναπηρία αλλά και τα άτομα που, λόγω γραμματικής αδυναμίας, αντιμετωπίζουν δυσκολίες, κατά τις συναλλαγές τους με τη διοίκηση, ενεργώντας κατά τον ακόλουθο τρόπο:
Read more...

Ο όρκος της ελευθερίας στη Σκιάθο!

Στο βορειοανατολικό τμήμα της Σκιάθου, σε κατάφυτη περιοχή, βρίσκεται η ιστορική μονή Ευαγγελιστρίας, που ιδρύθηκε από το χιώτη ιερομόναχο Νήφωνα και το σκιαθίτη μοναχό Γρηγόριο Χατζησταμάτη.
Read more...

Πιο αδύνατα τα παιδιά που καταναλώνουν πλήρες γάλα

Ανατρεπτικά και... περίπλοκα τα αποτελέσματα μιας νέας μελέτης που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Archives of Disease in Childhood. Όπως προκύπτει από τη μελέτη, που μάλιστα βασίζεται σε ένα μεγάλο δείγμα παιδιών, 10.700 παιδιά νηπιακής ηλικίας, όσα παιδιά καταναλώνουν γάλα πλήρες λιπαρών έχουν χαμηλότερο σωματικό βάρος από όσα καταναλώνουν γάλα με λίγα λιπαρά.
Read more...

Δημοπρασία για ενίσχυση των ΑΜΕΑ με υπογεγραμμένες αθλητικές φανέλλες- Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού 2 Απριλίου

Η Εταιρία Ψυχοκοινωνικών Μελετών εδώ και 15 χρόνια περίπου προσφέρει τις υπηρεσίες της σε ΑμεΑ (αυτισμός, νοητική αναπηρία, ήπια ψυχιατρικά) και τις οικογένειές τους στις περιοχές του Πειραιά, της Δραπετσώνας, του Κερατσινίου, του Περάματος και της Σαλαμίνας.Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, με εκδηλώσεις και δράσεις ενημέρωσης και κοινωνικής ευαισθητοποίησης θα τιμήσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού (02 Απριλίου). Παράλληλα, φέτος ξεκινάει σε συνεργασία με αθλητές μια δημοπρασία που σκοπό έχει την προβολή του έργου της Ε.Ψυ.Με καθώς και την οικονομική ενίσχυση της.
Read more...

Η υπογεννητικότητα στο κόκκινο

Από: Ελένη Χαδιαράκου Η οικονομική κρίση δημιουργεί σημαντική πτώση των γεννήσεων όπως αποκαλύπτει νέα ευρωπαική έρευνα. Όλο και περισσότεροι Ευρωπαίοι γονείς επιλέγουν να μη ρισκάρουν να διευρύνουν την οικογένειά τους με νέα μέλη, όπως αποκαλύπτει έρευνα του Δημογραφικού Ινστιτούτου της Βιέννης, και η οποία δημοσιεύτηκε στην γαλλική εφημερίδα Le Figaro. Σε 15 ευρωπαϊκές χώρες και φυσικά στην Ελλάδα, τα συγκριτικά στοιχεία από το 2008 δείχνουν πτώση των δεικτών γεννήσεων, ειδικά στις χώρες του Νότου της Ευρωζώνης.
Read more...

10 απλοί τρόποι για να φάει λαχανικά

Αποφεύγει οτιδήποτε πράσινο, ή κόκκινο στο πιάτο του; Κι όμως υπάρχουν τρόποι για ν’ αγαπήσει τα λαχανικά. Τα λαχανικά είναι τα συνηθέστερα τρόφιμα που αποφεύγουν τα παιδιά, επειδή όμως είναι μία πολύ σημαντική ομάδα τροφών, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφήσουμε τα παιδιά να τα αποφεύγουν εντελώς για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τι εννοούμε όμως με τον όρο λαχανικά; Αυτή η ομάδα δεν περιορίζεται στο σπανάκι και το μαρούλι, όπως φαίνεται να πιστεύουν τα περισσότερα παιδιά. Υπάρχει, ευτυχώς, πολύ μεγάλη ποικιλία όπως κολοκυθάκια, μελιτζάνες, αρακάς, αγγούρι, ντομάτες, κρεμμυδάκια, φασολάκια, καρότα, κουνουπίδι, μπρόκολο αλλά και χόρτα!
Read more...

Ναύπλιο, η αξεπέραστη γοητεία

Μια από τις πιο όμορφες πόλεις της ηπειρωτικής Ελλάδας, το Ναύπλιο, πρωτεύουσα του νεοσύστατου ελληνικού κράτους, γοητεύει τους επισκέπτες με τη ρομαντική ατμόσφαιρα και το παραδοσιακό χρώμα του. Τους γραφικούς δρόμους του στολίζουν κομψά νεοκλασικά, βενετσιάνικα μπαλκόνια, παλαιές εκκλησίες, τζαμιά, τούρκικες βρύσες, ιστορικές πλατείες, ξενοδοχεία παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, καφέ, εστιατόρια και εμπορικά καταστήματα με ιδιαίτερο στυλ.
Read more...

Νηστεία και αδυνάτισμα. Μπορούν να συνδυαστούν;

Μπαίνουμε στην περίοδο της Σαρακοστής και δεν είναι λίγοι αυτοί που νηστεύουν. Τι γίνεται όμως με τη διαχείριση του βάρους; Παχαίνει ή αδυνατίζει η νηστεία; Μπορεί η νηστεία να συνδυαστεί με ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους ή θα πρέπει να την αποφεύγουν όσοι βρίσκονται σε ένα τέτοιο πρόγραμμα; Μήπως από μόνη της αποτελεί μία καλή δίαιτα αδυνατίσματος;
Read more...

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα πολυτεκνικά επιδόματα του 2013

Ειδικότερα, με άρθρο σε σχετικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, διευκρινίζεται ότι δικαιούχοι του επιδόματος των 500 ευρώ κάθε χρόνο είναι οικογένειες με τρία και άνω εξαρτώμενα τέκνα, εφόσον όμως το οικογενειακό τους εισόδημα δεν ξεπερνά τα 45.000 ευρώ για τις τρίτεκνες οικογένειες, τα 48.000 ευρώ για τις οικογένειες με τέσσερα παιδιά και αυξημένο κατά 4.000 ευρώ για κάθε επιπλέον παιδί από τα τέσσερα παιδιά και άνω.
Read more...
Subscribe to this RSS feed