Menu
Τα παιδιά των φαναριών

Τα παιδιά των φαναριών

Πώς εξαφανίστηκαν 502 παι...

Πότε δεν γίνονται εμβόλια στα παιδιά

Πότε δεν γίνονται εμβόλια στα παιδι…

Σε κάποιες περιπτώσεις η ...

Παιδικοί εφιάλτες

Παιδικοί εφιάλτες

Ποιο το μέλλον των παιδιώ...

Νεανική οστεοπόρωση

Νεανική οστεοπόρωση

Πότε ένα παιδί παρουσιάζε...

Η μητέρα επηρεάζει τη σχέση του παιδιού με τη γυμναστική

Η μητέρα επηρεάζει τη σχέση του παι…

Επιβεβαιώνεται επιστημονι...

22 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό

22 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα για το…

Η Παγκόσμια Ημέρα για το ...

21 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down

21 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα για το…

Η Παγκόσμια Ημέρα για το ...

Ο κίνδυνος από τα πλαστικά για τα παιδιά

Ο κίνδυνος από τα πλαστικά για τα π…

Τα άχρωμα και άοσμα τοξικ...

Prev Next

ιστορια αμεα, παιδια με ειδικες αναγκες, με ειδικες αναγκες παιδια, παιδια αμεα, αμεα παιδια

Παιδικοί εφιάλτες

Ποιο το μέλλον των παιδιών που έχουν εφιάλτες;Οι παιδικοί εφιάλτες αποτελούν ένα πρόβλημα το οποίο καλούνται να αντιμετωπίσουν πολλοί γονείς. Στην περίπτωση που αυτοί εμφανίζονται συχνά και επιμένουν μπορεί να κρύβουν κινδύνους.
Read more...

Νεανική οστεοπόρωση

Πότε ένα παιδί παρουσιάζει οστεοπόρωση;(Γράφτηκε από την  Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά)Η οστεοπόρωση στα παιδιά ονομάζεται νεανική οστεοπόρωση. Αυτή η σπάνια πάθηση προκαλείται, συνήθως, από μια υποκείμενη παθολογική κατάσταση, ορισμένα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία μιας ιατρικής κατάστασης, ή παράγοντες του τρόπου ζωής όπως η κακή διατροφή και η έλλειψη άσκησης. Λιγότερο συχνά, η οστεοπόρωση θα προκύψει για έναν άγνωστο λόγο. Αυτή είναι γνωστή ως ιδιοπαθής νεανική οστεοπόρωση.
Read more...

Η μητέρα επηρεάζει τη σχέση του παιδιού με τη γυμναστική

Επιβεβαιώνεται επιστημονικά ότι η συμπεριφορά των γονέων επιδρά στα επίπεδα δραστηριότητας των παιδιώνΛονδίνο Βρετανική μελέτη επιβεβαιώνει και επιστημονικά για πρώτη φορά ότι η συμπεριφορά των γονέων μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα σωματικής δραστηριότητας των παιδικών προσχολικής ηλικίας, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό έντυπο Pediatrics.
Read more...

22 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό

Η Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό καθιερώθηκε στη συνδιάσκεψη του ΟΗΕ σχετικά με το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη, που πραγματοποιήθηκε στο Ρίο Ντε Ζανέιρο της Βραζιλίας το 1992. Τη σχετική απόφαση πήρε η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 22 Δεκεμβρίου του 1992, που όρισε την 22α Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό.
Read more...

21 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down

Η Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down καθιερώθηκε το 2006, με πρωτοβουλία του συμπατριώτη μας γιατρού Στυλιανού Αντωναράκη, καθηγητή Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει τη διεθνή κοινότητα για το σύνδρομο Down.
Read more...

Όταν τα παιδιά δημιουργούν τέχνη

«Oι εικόνες που ζωγραφίζει ο μικρός μου Φέλιξ είναι καλύτερες απ’ τις δικές μου». Paul KleeΓιατί αρέσει στα παιδιά να ζωγραφίζουν; Υπάρχει παιδική τέχνη; «Τι «κερδίζουν» τα παιδιά αποτυπώνοντας σχέδια και εικόνες σε ένα χαρτί; Όλες οι απαντήσεις στο άρθρο που ακολουθεί.
Read more...

Aν το παιδί αρνείται να πάει στο σχολείο; 7 πρακτικές συμβουλές

Γράφει ο ψυχολόγος, Στάνλει ΣαπίροΤι κάνουμε όταν το παιδί αρνείται να πάει σχολείο;Η άρνηση του παιδιού να πάει στο σχολείο μπορεί να αντανακλά τη σύγκρουση δυνάμεων των πρώιμων παιδιών χρόνων. Και αν δεν προσέξετε αυτή η παιδική άρνηση μπορεί να διαρκέσει ακόμα και μέχρι το Πανεπιστήμιο! Αυτή η μορφή συμπεριφοράς διαφέρει από το απλό χασομέρι ή την καθυστέρηση το πρωί αν και κατά μεγάλο μέρος συμπίπτουν και οι συμπεριφορές και οι τακτικές που εφαρμόζονται.
Read more...

Η 14χρονη με τη νοητική υστέρηση που «μεταμορφώνεται» όταν τραγουδά

ΝΕΦΕΛΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ - Η 14χρονη με τη νοητική υστέρηση που «μεταμορφώνεται» όταν τραγουδάΠριν αρχίσει να λέει τις πρώτες της προτάσεις ως μωρό, η Νεφέλη Αντωνίου ξεκίνησε πρώτα να τραγουδάει.Ηταν ένα χαρισματικό μωρό που η κλίση της προς την μουσική ήταν εμφανής. «Αντιδρούσε πολύ θετικά στα μουσικά ακούσματα από τότε. Μέχρι τα δύο μπορούσε να μας τραγουδήσει πίσω οποιαδήποτε μελωδία άκουγε. Τότε σιγουρευτήκαμε πως ήταν ταλέντο στη μουσική», λένε οι γονείς της στο elita.philenews.com.
Read more...
Subscribe to this RSS feed